Har du hørt den nyeste single fra pop-stjernen Rihanna?

Forår på vej

Forårssalat med grillet halloumi

2 sprøde, hårde æbler

1 lille spidskål

1 bundt spæde, grønne asparges

3 mellemstore gulerødder eller et lille bundt små nye gulerødder

Ca. 150 g friske sukkerærter

6 små bolsjebeder

1 lille bundt frisk mynte

 

Dressing

2 spsk sesamolie

4 spsk riseddike saften fra 1 lime

2 spsk honning eller agavesirup

 

Tilbehør

100 g ristede græskarkerner

1 pakke halloumiost

1 smule neutral olie

Foråret er for alvor begyndt at komme over os, og hvor er det vidunderligt! Jeg tænker hvert år over, at selvom intet er mere sikkert end årstidernes skiften og forårets komme er uundgåelig, så er det lige fantastisk hver gang. Man bliver glad og let over at mærke solen på kinderne, og lyset gør jo underværker for humør og træt vintertilstand. For mig er foråret også lig med nye sprøde grøntsager som asparges, spæde nye spidskål, små bolsjebeder, spæde gulerødder, friske krydderurter osv! Jeg har en svaghed for den cypriotiske halloumi-ost som kan marineres og grilles, uden at smelte og miste sin form, og jeg synes den passede så fint til salaten her. En nem, mættende, sprød, frisk og lækker forårssalat!

Til 4 personer.

Sådan gør du

Start med at blande alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med evt lidt mere honning og en smule salt. Skær æblerne i stave og snit spidskålen fint. Knæk enderne af aspargesne og overhæld dem med kogende vand, lad dem stå 30 sekunder og hæld vandet fra, så er de stadig sprøde. Brug en kartoffelskræller til at skrælle tynde skiver af gulerødderne og gør det samme med de små rødbeder. Alternativt kan der anvendes et mandolinjern, men pas på fingrene! Læg gulerødder og rødbeder i isvand, så de bevarer sprødheden. Snit sukkerærterne i tynde strimler og hak myntebladene fint. Bland salaten uden at hælde dressingen over. Skær halloumien i 4 skiver og pensl dem med lidt olie. Varm en grillpande godt op og grill skiverne indtil de har tydelige grillstreger på begge sider og osten er blød i midten. Hæld dressingen over salaten og vend hurtigt rundt. Drys med de ristede græskarkerner og læg den grillede halloumi ved og server. Salaten kan også fint holde sig i køleskabet, men mister noget af sin sprødhed, når den først har fået dressingen på. Halloumien skal grilles lige inden den spises.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Har du hørt den nyeste single fra pop-stjernen Rihanna?