Mini marengs med bær.

front-marengs

En af de fineste og mest feminine, sommerlige og yndige desserter jeg kender. Perfekt til et sommerbryllup i haven. Jeg har taget forskud på bærsæsonen og pyntet med jordbær og hindbær, mest fordi de symboliserer højsommeren for mig, også selvom hindbærrene topper lidt senere på året end jordbærrene, i hvert fald hvis man vil have dem danske. Men jordbær er og bliver det ultimative spiselige symbol på den danske sommer, derfor måtte de med her. MEN, det jeg vil frem til er egentlig, at disse små marengsherligheder kan toppes med præcis det der nu er i sæson, og selvfølgelig hvad brudeparret holder særligt af. Frugter, bær eller måske små spiselige blomster, det ser helt vidunderligt ud. De kan så at sige costumizes efter udbud og ønske. Marengsbundene kan nemt laves i forvejen og opbevares tørt og lufttæt i op til en uge inden de skal serveres. Jeg har før lavet netop disse til festlige lejligheder, og det ser helt fantastisk ud, når de står i massevis linet op på et bord, lige til at vælge fra.

Til ca. 25 små marengsbunde.

Sådan gør du

Marengs – Bland hviderne med sukkeret og varm forsigtigt blandingen op over vandbad til alle sukkerkrystallerne er smeltet. Tag marengsmassen af varmen og pisk indtil den er helt kold og stiv. Pisk et par dråber rød frugtfarve i en tredjedel, gul frugtfarve i den anden tredjedel, den sidste skal bare være hvid. Denne måde at lave marengs på sikrer dig at dine små marengsbunde holder formen. Sprøjt marengsen ud til små “reder” med en sprøjtetylle på to bageplader belagt med bagepapir og bag dem tørre og sprøde ved 90 grader varmluft i ca. 50-60 minutter.

Vaniljecreme – Læg lidt creme ovenpå hver marengs og top med forskellige friske bær. Stil dem køligt, (ej køleskab, så blive marengsene klistrede pga fugten i køleskabet), inden de skal spises, de er bedst indenfor en time.

Marengs

8 æggehvider

400 g sukker

Saft af en citron

Evt. rød og gul frugtfarve

 

Vaniljecreme

4 dl piskefløde

1 bæger creme fraiche38 %

3 spsk flormelis

Kornene fra en stang vanilje

marengs-2 marengs